't Vossenspan

Eddy Schipper koesterde al op jonge leeftijd een passie voor paarden. In de avonden en nachten verdiende hij een extraatje door stallen uit te mesten. Op slechts negenjarige leeftijd liep hij soms met vier paarden over de openbare weg om ze naar een andere stal te begeleiden. Deze jeugdervaringen legden de basis voor de natuurlijke omgang van Eddy met zijn dieren. Vanuit het perspectief van dierenwelzijn traint Eddy zijn paarden op een unieke manier. Hij vermijdt het gebruik van oogkleppen, waardoor de paarden alles kunnen zien. Daarnaast lopen ze op rubber om schokken te dempen. Tegenwoordig leidt Eddy een fantastisch team waarop hij volledig vertrouwt. De zorg voor vele paarden betekent dat hij zeven dagen per week, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, toegewijd bezig is met de dagelijkse verzorging en het trainen van de paarden.

Een goede training legt de basis voor succes. Bij Stalhouderij 't Vossenspan worden paarden getraind en/of gecorrigeerd voor het aangespannen rijden. Uw paard krijgt hier de nodige zorg en aandacht, met alle benodigde faciliteiten voor de training binnen handbereik. Gedurende de training kan uw paard bij 't Vossenspan in pension staan.

Na de basisopleiding wordt uw paard ingezet voor het werk, zoals meelopen voor de huifkar of koets. Dit bevordert de verkeersvaardigheid en werkwilligheid van de paarden, waardoor de training een effectiviteit van 100% bereikt. Zelfs paarden die correcties behoeven, worden zorgvuldig voor de wagen getraind. De duur van de opleiding wordt in overleg met u bepaald, maar wij hanteren de regel: "Niet eerder terug naar de klant voordat het paard goed en vertrouwd voor de wagen loopt."

Uiteraard verstrekken wij vrijblijvend informatie en bieden wij de mogelijkheid om uw paard bij u thuis op te halen. Kies voor het beleren van uw paarden bij 't Vossenspan!